Her får du lette forretter i flere spændende udgaver. Fx
Østersruller, Nudelruller, Japansk sauce, eller Varme vietnamesiske ruller – de
bedste forretter
Forberedelse: 20
min. Tilberedning: 5 min. 4 personer.
# Ingredienser
150 g rå ukogte
rejer
200 g risnudler
8 ark forårsrulledej
1 agurk
2 gulerødder
1 bundt mynte
1 spsk basilikum
4 spsk soja
1 lime
Krydret sauce:
2 grønne
peberfrugter
3 spsk fiskesauce
2 spsk fint sukker
2 spsk risvineddike
* Tilberedning
Afskal rejerne, og
skyl dem. Damp dem 5 min, og lad dem afkøle.
Tilbered risnudlerne
og forårsrulledej efter anvisningerne på pakken.
Skræl og udkern
agurken. Skræl gulerødderne.
Skær begge dele i
julienne-strimler.
Læg nogle rejer,
agurk, gulerod, nudler og urter på midten af forårsrullearket.
Fold siderne ind, og
rul den sammen.
Hak peberfrugterne
fint.
Bland dem med
fiskesauce, sukker og vineddike i en skål.
Lad det trække 1
time.
Server med soja og
den krydrede sauce.
Skær limefrugten i kvarte,
og hæld saften over rullerne.
Østersruller
Udskift rejerne med samme mængde afskallede østers, og
brug østerssaften til saucen.
Anvend kun halvdelen af fiskesaucen.
Nudelruller
Anvend sojanudler i stedet for risnudler (de har samme
konsistens).
Tilsæt 2 tørrede sorte eller shiitakesvampe i strimler.
Japansk sauce
Udskift riseddike med mirin (japansk vin).
Andre alternativer er tør eller halvtør sherry, men undgå at
bruge hvidvin.
Varme vietnamesiske ruller
Pensl rullerne let med olie, så de ikke klistrer sammen.
Damp dem 10 min og servér dem varme.
Se alle de bedste opskrifter med Forretter Suppe
Hovedret Tilbehør Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------