Når både jul og Mortensaften står for døren, og varmer vi op
med opskrifter på vildandepaté.
Den er så lækker at den kan serveres hele året når du kan få
vildandebryst.
Arbejdstid:
30 min. Hviletid: ca. 30 min. + nedkølingstid Stege/bagetid: ca. 1 time og
10 min. Fryseegnet. ca. 12 personer.
#
Ingredienser til Vildandepaté med salat og brød:
400
g vildandebryst uden skind og ben
2 spsk
olie
800
g hakket kalve- og svinekød
1½ spsk
groft salt og friskkværnet peber
2 tsk
knuste enebær
2 æg
2½
dl piskefløde
8
laurbærblade
200
g bacon i skiver
lidt
smør til formen
Tilbehør:
cornichoner/syltede agurker, grøn salat og hvedebrød
*
Sådan
laver du Vildandepaté med salat og brød:
Dup
andekødet tørt med køkkenrulle.
Varm
olie på en slip let-pande og brun kødet på begge sider.
Krydr
med salt og peber og tag kødet af panden.
Rør
hakket kød sejt med salt, tilsæt knuste enebær og krydr godt med peber.
Pisk
æggene sammen og rør dem i.
Tilsæt
gradvist fløde og rør forsigtigt sammen.
Lad
farsen hvile i ca. 30 min.
Pensl
en ovnfast form eller en sandkageform med smør.
Læg
skiftevis fars og brunede stykker andekød lagvist i formen.
Fordel
laurbærblade og baconskiver på toppen af patéen.
Bag
den i ca. 1 time ved 175 °C.
Kernetemperaturen
skal være 80 °C (målt med stegetermometer).
Lad
pateen køle helt af (gerne til næste dag) og server den i skiver med
cornichoner, grøn salat og brød.
TIPS:
Kan du ikke få vildandebryst, så prøv med almindelig andebryst - det er også
godt.
Kilde: Hjemmets bedste MAD