Logo

Vildtpostej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vildtpostej 

 
Forret Frokost. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca 1½ time. Skal hvile: mindst 2 timer, gerne 1 døgn. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. 4 personer.

 
# Ingredienser til Vildtpostej
500 g småkød af hårvildt
200 g kalvelever
200 g fersk spæk
1 løg eller 2 skalotteløg
50 g pinjekerner eller 50 g usaltede pistacienøddekerner
2 dl rødvin
1½ tsk fint salt
½ tsk knust timian
½ tsk stødt koriander
evt. peber

 
Til formen:
3-4 laurbærblade
1-2 kviste timian
100 g fersk spæk i tynde skiver
Postejform: 1½ liter
*
Sådan laves Vildtpostej
1. Hak dyrekød, lever, spæk og løg en gang gennem kødmaskinen.

 
2. Rør en fars af det hakkede kød, rødvin, pinjekerner (eller delte, evt. grofthakkede pistacienøddekerner), salt, krydderier og timian.

 
3. Sæt ovnen på 175 °C.

 
4. Læg et par laurbærblade i bunden af formen sammen med et par kviste timian, og for formen med tynde spæk- skiver, sådan at de går godt op over kanten.

 
5. Fordel farsen i formen og fold spækskiverne ind over.
Læg et par laurbærblade og timiankviste øverst.

 
6. Læg låg eller alufolie over formen og bag postejen 1¼-1½ time.
Stik i den, hænger der intet ved, er den færdig.

 
7. Lad postejen blive helt kold under let pres.
Den bør stå mindst 2 timer, efter at den er blevet kold, og gerne til næste dag.
Tag den ud af formen og server den i ikke for tynde skiver.

 
Tips: Server Flûtes, Landbrød, groft samt syltede agurker, Løg à la grecque, Champignon à la grecque, Paradisæblegelé eller Rønnebærgelé til. Og hakket sky.
Pinjekerner (eller pistacie-) kan erstattes af hakkede hasselnøddekerner.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Vildt

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 8.330 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her