Suppe Forret. Arbejdstid: 30 min. Bruning: 20 min. Kogetid: ca 90 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Vildtsuppe, flødelegeret
1½-2 kg kødfulde skrog fra fjervildt eller ben fra hårvildt
2 porrer
2 løg
2 gulerødder
1 persillerod
1 pastinak
10 hele peberkorn
25 g smør
4 enebær
1 kvist rosmarin
1 usprøjtet citron, skal af
3½ dl piskefløde
salt og hvid peber
*
Sådan laves Vildtsuppe, flødelegeret
1. Sæt ovnen på 250 °C.
2. Hug skrog eller ben i mindre stykker.
Læg dem i en bradepande og brun dem midt i ovnen ca 20 min.
Vend dem af og til, de må ikke branke.
Tag dem af bradepanden og kog den af med et par dl vand.
Man kan også bare brune kødben eller skrog i gryden og hælde
vandet ved.
3. Gør urterne i stand og del dem i mindre stykker.
Smelt smørret i en stor (suppe)gryde og brun urterne.
Kom de brunede ben i sammen med enebær, peberkorn og rosmarin.
Hæld koldt vand på, så det dækker godt.
Bring gryden i kog og fjern det skum, der dannes.
4. Lad suppen koge småt under låg, 1¼-1½ min, længst hvis
der bruges hårvildt.
Tag ben og grønt op af gryden og si suppen gennem et fint
klæde eller et tyndt lag pladevat lagt i en sigte.
5. Kom den siede suppe i en gryde.
Pisk fløden i og kog suppen småt, til den tykner let.
Smag suppen til med reven citronskal, salt og peber.
Server suppen i varme tallerkener.
Tips: Spis Butterdejssnitter, Flûtes, Kuvertbrød
eller Hvedekranse
med krydderurter til.
Suppen kan krydres med reven muskatnød.
Ristet fjerkrælever kan serveres på suppen, hvis den er kogt
på fjervildt.
Se alle de bedste opskrifter med Vildt
Se alle de bedste opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------