Forret Frokost. Arbejdstid: 40 min. Skal trække: mindst 2 timer. Bagetid: ca 1¼ time. Skal hvile: gerne 1 døgn. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Vildtterrine
1 dyrebov (ca 1 kg)
500 g hakket flæskesmåkød
1 æg
2 dl piskefløde
½ dl cognac
½ tsk quatre épices
1 tsk husblaspulver
1½ tsk fint salt
peber
100 g fersk spæk/bacon i tynde skiver
Postejform: 1½ l
*
Sådan laves Vildtterrine
1. Udben boven og befri kødet for sener.
Skær bovkødet i centimeterstore terninger.
2. Rør en fars af det hakkede svinesmåkød, æg, piskefløde,
cognac, quatre épices, husblaspulver, salt og peber og vend dyrekødsterningerne
i farsen.
3. Smør formen med smørret eller for den med de tynde
spækskiver.
Fyld farsen i formen og bank den let mod bordet, så farsen
synker sammen.
Lad den trække koldt mindst 2 timer, så krydderismagen
fordeler sig og konsistensen bliver fastere.
4. Sæt ovnen på 180 °C og sæt bradepanden ind, halvt fuld af
vand.
5. Læg låg, alufolie eller pergamentpapir over formen og sæt
den i det forvarmede vandbad.
Bag 1 time. Fjern låg, folie eller papir og bag terrinen
yderligere 15-20 min, så dens overside bliver fast og får lidt farve.
Stik i terrinen med en spids kniv: den skal komme tør op.
6. Lad terrinen afkøle under let pres og stil den svalt til
næste dag.
Tips: Spis Flûtes, Landbrød, Tranebærkompot, Tyttebær, råsyltede,
Salat, blandet,
eller Cornichons
til. Og hakket sky.
Husblaspulveret opsuger væden i terrinen og bliver til en
slags sky, der binder terrinen sammen, så den bliver lettere at skære og får en
bedre smag.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Terrine
Se alle de bedste opskrifter med Vildt
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------