Zucchini er god i salater, hvis den krydres med en frisk dressing. Her serveres en dressing af rødløg, persille
og citronsaft - og en skefuld cremefraiche med gorgonzola på toppen. Friskt og godt.
Tid: 10-15 min + 30 min
i køleskabet. 4 pers.
# Ingredienser
1 stor zucchini (ca 400
g) (squash / courgette)
1 tsk salt
DRESSING:
½ rødløg
1 dl hakket persille
1-2 spsk friskpresset
citronsaft
4 spsk olie
½ tsk salt
¼ tsk peber
TILBEHØR:
1 dl cremefraiche
30 g gorgonzola
* Fremgangsmåde
1. Skyl zucchinien og
skær den i tynde skiver.
Brug gerne foodprocessorens
fine snitteplade.
Drys dem med salt og lad dem trække ca 30 min i køleskabet.
2. Pil og hak rødløget.
Hak persillen.
Bland det hakkede med
citronsaft og olie til en dressing.
Krydr med salt og peber.
3. Anret zucchiniskiverne
smukt på 4 asietter.
4. Hæld dressingen over.
Rør cremefraichen igennem
og læg en skefuld på hver asiet.
Læg stykker af gorgonzola
ovenpå og pynt evt. med persillekviste.
5. Server zucchini-tallerkenen
som forret, gerne med kuvertbrød til.
Tips: I stedet for zucchini kan du bruge frisk agurk.
I stedet for gorgonzola
kan du bruge camembert.
Se alle de bedste opskrifter med Zucchini
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------