Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 45 min. Kogetid i alt: 30 min. Middelsvær at lave. Høj pris.
4 personer.
# Ingredienser
til Ål i hvidvin
2-3 ferske ål (ca 1 kg i alt)
2 spsk hvedemel
salt og peber
40 g smør eller 4 spsk olie
2 spsk cognac
4 dl tør hvidvin
Krydderurtebuket: ½ bdt persille og 1 kvist timian
Endvidere:
150 g champignon
10 skalotteløg
15 g smør
½ bdt persille til drys
Smørbolle: 10 g smør og 10 g hvedemel
*
Sådan laves Ål i hvidvin
1. Bed fiskehandleren om at flå ålene, eller gør det selv.
Se Ål,
flåning og rensning af.
Skær ålene i passende stykker og tør dem.
2. Bland mel, salt og peber og vend ålestykkerne heri.
Varm smørret (olien) i en bredbundet gryde eller sauterpande
og lad ålene snurre kort uden at tage farve.
Tag gryden fra varmen og dryp cognac over ålene.
3. Hæld hvidvinen i gryden sammen med krydderurtebuketten.
Lad ålene simre 15 min ved svag varme under låg.
4. Befri champignonerne for rodskive og skyl dem kort, del
evt. store en gang.
Pil løgene og hak dem fint.
Smelt smørret på en pande og lad løg og champignon snurre 5 min
uden at tage farve.
5. Tag ålestykkerne op af gryden og hold dem varme,
tildækket.
Kom løg og svampe i og kog endnu 5 min.
Rør en smørbolle af smør og hvedemel og kom den i gryden og
lad saucen småkoge, til den er jævn.
6. Tag krydderurtebuketten op og læg ålestykkerne tilbage i
saucen.
Lad den varme godt igennem. Smag saucen til med salt og
peber.
Skyl og hak persillen og drys den over ved serveringen.
Tips: Server Croûtoner
eller Flûtes
til.
Eller små pillekartofler.
Persille drysset kan erstattes af finthakket kørvel.
Stykker af fast ferskvandsfisk, fx aborre eller gedde, kan
erstatte en del af ålen.
Saucen kan jævnes med 1-2 tsk maizenamel udrørt i lidt koldt
vand i stedet for smørbollen.
Se alle de bedste opskrifter med Ål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------