Culotten er et velsmagende stykke kød, og når bare du husker
at bruge et stegetermometer og være omhyggelig med udskæringen, så kan det ikke
gå galt. Afslut middagen med en lækker trifli med marinerede rosiner,
nougatcreme og makroner.
Arbejdstid: 45 min. Stegetid: ca 45 min. Fryseegnet. 4
personer. Er I kun to så halver opskriften
# Ingredienser til Culottesteg med grønsager:
1 culottesteg af ungkvæg eller okse (1 kg)
15 g smør
1 spsk olie
salt og friskkværnet peber
Sauce:
4 dl kalve- eller oksebouillon
2 spsk hvedemel
1 dl rødvin
15 g smør
Tilbehør:
250 grønne bønner
250 g gulerødder
15 g smør eller 1 spsk olie
kogte kartofler
hakket persille
* Sådan laver du Culottesteg med grønsager:
Dup kødet med køkkenrulle.
Varm en pande og brun kødet i gyldenbrunt smør og olie.
Krydr med salt og peber og læg kødet i et ovnfast fad.
Sæt det i ovnen og tænd på 150 °C.
Steg kødet til det er rosa ca 45 min, til
centrumtemperaturen målt med stegetermometer er 60 °C.
Lad kødet hvile tildækket i 15 min.
Nip og skyl bønnerne.
Skræl gulerødderne og skær dem i stave.
Blancher grønsagerne i kogende, letsaltet vand 2-3 min.
Dryp dem af og sauter dem blanke i lidt smør eller olie og
krydr med salt og peber.
Giv bouillonen et opkog og tilsæt evt. kødsaften fra stegen.
Hæld mel og vin (eller vand) i en jævnings-ryster og ryst
kraftigt.
Pisk det i den kogende bouillon og kog ca. 5 min.
Pisk evt. en klat smør i saucen.
Smag den til med salt og peber.
Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene. Start fra
spidsen og skær næsten halvdelen af stegen. Vend og skær den anden vej.
Server culottestegen med kartofler med persilledrys,
grønsager og sauce.
Se mere om hvordan du laver den bedste udskæring af culotte:
Udskæring af
culotte
Nougattrifli med
marinerede rosiner
Afslut middagen med en lækker trifli med marinerede rosiner,
nougatcreme og makroner.
Læg rosinerne i blød i god tid. Vi har brugt cognac, men rom
er også godt.
Arbejdstid: 20 min. Hviletid: 3 timer Ikke fryse-egnet. 4
personer. Er I kun to , så halver opskriften.
# Ingredienser til Nougattrifli med marinerede rosiner:
2 dl rosiner
1 dl cognac (eller appelsinsaft)
1 dl appelsinsaft
8 knuste makroner
200 g blød nougat
1½ dl piskefløde
Pynt: citronmelisse
*
Sådan laver du Nougattrifli med marinerede rosiner:
Læg rosinerne i blød i cognac og appelsinjuice i mindst 3
timer.
Knus makronerne og læg dem i bunden af fire portionsglas.
Dryp med saft fra rosinerne.
Smelt nougat i en skål over vandbad.
Pisk fløden til blødt skum og vend det sammen med nougaten.
Fordel nougatcremen i glassene og sæt dem i køleskabet ca. 1
time, til de er stivnede.
Fordel rosinerne på toppen og pynt med citronmelisse.
Se
flere dejlige desserter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD