Søtunge tager kun en halv time at lave. Damp fisken for at
få den rigtige smag. Enkel og virkelig lækker anretning med laksefarseret søtunge
og lidt grønt
4 personer
# Ingredienser
2 hele søtunger a 600-700 g
(filet af fx torsk, sej, rødtunge eller rødspætte kan også
bruges),
MOUSSE:
125 g laksefilet u/skind og ben
1 dl piskefløde
1 lille æg
salt og peber
DESUDEN:
1 røget stenbider-han
KOGELAGE:
½ dl tør hvidvin
½ dl vand
SAUCE:
1 dl tør hvidvin
2 dl fiskefond (se opskrift)
1 dl piskefløde
75 g smør
salt
lidt citronsaft
TILBEHØR:
smørdampede porreringe
100 g stenbiderrogn
4 spsk fintklippet purløg
lidt frisk kørvel
* Tilberedning
1. Fileter fisken i hele fileter uden skind og ben.
2. Blend laksen med lidt salt, tilsæt fløde og
æg og blend til en fin fast fars.
Fordel farsen på fileterne.
3. Fjern skind og ben fra stenbideren og mos kødet let.
4. Fordel stenbider-kødet over fileterne og
rul dem sammen fra hale mod hoved.
5. Læg fiskerullerne i kogende lage og
damp dem under låg i 8 min.
Sluk under gryden og lad rullerne trække heri 10 min.
6. Kog ingredienserne, undtagen smørret, til saucen
ind til 3 dl.
Pisk eller blend smørret i, og smag til med salt og
citron og vend purløg i.
Dryp fiskerullerne af og skær dem i tykke skiver.
De flotte skiver serveres over smørdampede porrer
med sauce, stenbiderrogn, purløg og lidt kørvel.
VIN FORSLAG: Hvid bourgogne fra Saint Aubin.
Se andre gode opskrifter med Søtunge
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.