Den bedste opskrift på meget lækker gryderet. Den danske
hofgryde indeholder bla. svinekød, champignon, tomater og grønne bønner. Nydes
med ris
til 4 personer
# Ingredienser
¼ kg flæskesmåkød
250 g champignon
50 g smør
salt, paprika
1 dl vand
½ kg ds. tomater med
væde
3 dl fløde
1 dåse små, grønne
bønner
evt. meljævning
* Tilberedning
1. Kødet skæres i
terninger eller skiver og brunes.
Champignon halveres,
svitses og hældes i gryden til kødet.
Krydderier, vand og
tomatsaften tilsættes.
Retten småsteger ¾
time.
2. Tomater-og fløde
hældes i gryden.
Retten koger
igennem, smages til og jævnes evt. en anelse.
3. Bønner uden væde
fordeles i gryden og varmes igennem.
4. Hofgryden er klar
til servering med løse ris –
evt. suppleret med
reven ost.
Husk, hvis du skal
tilberede en større portion, at tomater og
bønner kan varmes
igennem hver for sig - og
blandes i retten
umiddelbart før servering.
Derved undgår du, at
disse grønsager går itu under tilberedningen.
Tomatsaften bør dog
koge med i gryden; det giver en ekstra god smag.
Se alle de bedste opskrifter med Grisekød Se også Gris, udskæring af
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.