Courgetter eller squash er både sund, nem og lækker mad, så prøv denne farserede variant, hvor en courgette fyldes med lækker frikadellefars.
Tilberedningstid: 25 min. Til 1 person: kan udvides til
flere.
# Ingredienser
1 mellemstor courgette
salt og friskkværnet peber
2 tsk citronsaft
1-2 dråber engelsk sauce
Til farsering:
100 g frikadellefars (hakket kalv og flæsk)
1 lille løg
2-3 stængler purløg
1 fed hvidløg
1 tsk merian
1 spsk rasp
40 g reven emmentaler
Yderligere:
1½ dl bouillon
1 ds flåede tomater
1 knsp oregano
1 tsk basilikum
* Tilberedning
Vask courgetten, skær den igennem på den lange led og tag
kernerne ud med en ske.
Krydr de to halve courgetter med salt og peber og dryp med
citronsaft og engelsk sauce.
Kom frikadellefarsen i en skål.
Hak løget fint og klip purløget.
Bland løg og purløg i farsen.
Krydr farsen med knust hvidløg, merian, salt og peber.
Bland raspen i.
Fordel farsen i de to halve courgetter og stil dem i et
smurt ovnfast fad.
Drys den revne emmentaler over og stil fadet i en 180 °C varm
ovn i 10-15 min.
Hæld bouillon og de flåede tomater i en gryde og lad det
koge ind, til konsistensen er passende.
Krydr med oregano, basilikum, salt og peber.
Server de farserede courgetter med tomatsaucen.
Se de bedste opskrifter med Mad til 1
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad på 30 min eller
Børnekokke.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.