Aftensmad Hovedret Vildt. Arbejdstid: 40 min. Marineringstid: 1 time Kogetid, bouillon: 30 min. Svær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser til Fasanragout:
2 små fasaner
4 tynde skiver
letsaltet flæsk
30 g smør
4 cl cognac eller
calvados
salt og hvid peber
Fasanbouillon:
fasanskrogene
30 g smør eller et
par spsk olie
1 lille gulerod
3 skalotteløg
evt. selleritop
4 dl vand
1 dl hvidvin
salt og hvid peber
Sauce:
30 g smør
2 spsk hvedemel
ca. 4 dl
fasanbouillon
salt og hvid peber
Ragout:
saucen
200 g champignon
smør
det marinerede
fasankød
evt. salt og peber
Ovnfast fad
*
Sådan laves Fasanragout:
1. Gør fasanerne i
stand. Se Fasan.
Smelt smørret i en
stegegryde og brun fasanerne på alle sider.
Tag dem op og ombind
dem med flæskeskiverne.
Se især til, at lår
og bryst er dækket.
2. Læg fasanerne i
et ovnfast fad og sæt dem i en 200 °C varm ovn.
Steg dem 20 min. Tag
dem ud og fjern flæsket.
3. Skær kødet fra
skrogene og del det i mundrette stykker.
Læg det i en skål og
hæld calvados eller cognac over.
Lad det stå ca 1
time. Vend af og til.
Fasanbouillon:
4. Hak fasanskrogene
i mindre stykker med en skarp, tung kniv.
Brun dem i den
angivne mængde fedtstof i samme gryde, som fasanerne blev brunet i.
5. Kom de
istandgjorte delte gulerødder og løg ned til skrogene (evt. selleri top) og
svits det kort.
Kom vand og hvidvin
ved.
Lad bouillonen koge
op, tilsæt lidt salt og lad den koge småt under låg en halv time. Si den.
Sauce:
6. Smelt smørret til
saucen i en gryde, der kan rumme både sauce og fasankød.
Rør melet i og lad
det brune let, mens det røres glat.
Spæd med
fasanbouillonen og lad saucen koge 5 min under hyppig omrøring.
Ragout:
7. Befri svampene
for rodskive, skyl dem kort under rindende, koldt vand og tryk dem straks
tørre.
Del store en eller
flere gange.
Svits svampene få min.
i smør på en pande.
8. Kom svampe og
fasankød med »marinade« i saucen og kog det igennem.
Smag til med salt og
peber.
9. Anret ragouten i
et varmt lågfad og server med flutes, nudler eller pillekartofler til.
En frisk salat med
æbler og smalle selleristrimler (holdt kort i kogende vand og skyllet koldt),
klæder også.
Tips: Ragouten kan tilberedes i god tid, også
dagen før, og varmes, når den skal bruges.
Kan fryses.
Holdbarhed: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Fasan
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------