En festlig fiskeret
med rejer, porre og dild. De tætte små pakker bevarer råvarernes fine aroma. Fisken
bliver saftig og smørret bliver til en dejlig sauce.
Tid: 45 min, heraf
15-20 min i ovnen + optøningstid hvis du bruger frosne varer. 4 pers.
# Ingredienser
500 g rødspættefilet,
frisk eller frossen
250 g rejer med
skal, friske eller frosne
1 spsk citronsaft
½ tsk salt og ¼ tsk
hvid peber
50 g smør
1 lille porre
½ dl finthakket dild
* Fremgangsmåde
1. Optø fisk og
rejer hvis de er frosne.
Pil rejerne.
2. Smør 4 stykker
smørrebrødspapir let midt på arkene.
Fold fiskefileterne
sammen og fordel dem sammen med rejerne på papirstykkerne.
Hæld citronsaften
over. Drys med salt og peber.
3. Rør fedtstoffet
blødt.
Snit porren fint.
Rør dild og porre i fedtstoffet.
Fordel det over
fisken.
4. Fold papiret
sammen til små tætte pakker.
Læg dem på en bageplade.
5. Bag pakkerne
nederst i en 225 °C varm ovn i 15-20 min.
6. Læg pakkerne på
tallerkener og lad hver person åbne sin egen pakke ved bordet.
Giv kogte kartofler
og grønne bønner til.
Tips:
Du kan erstatte
rejerne med røgede muslinger.
INFO: "En papilotte" betyder, at man tilbereder
fisken og grønsagerne i papir eller folie i ovnen eller på grillen. Når man bager fisk en papilotte, bibeholdes
alle de gode næringsstoffer. Fisken bliver saftig og krydderurtesmørret bliver
til en dejlig sauce.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk, Skaldyr eller Rødspætte
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------