Et let måltid, som er hurtigt lavet, og som også passer godt, når man får gæster. Fiskegratin er en fantastisk måde at udnytte fiskeresterne på. Du kan bruge både hvid og rød fisk.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 25 min. 4 portioner
#Ingredienser
600 g torskefilet
saft af ½ citron
1 tsk salt
½ tsk peber
1 løg
1 bundt dild
2 spsk smør eller margarine
2 dl fløde 13%
4 spsk rasp
3 spsk reven parmesanost
margarine til fadet
* Tilberedning
1. Skyl fiskefileterne forsigtigt i koldt vand, tør dem og
læg dem ved siden af hinanden i et fad.
Dryp citronsaft over, krydr med salt og peber,
dæk til og stil det koldt.
2. Pil løget og hak det fint.
Skyl dilden, tør den, nip bladene af og hak dem fint.
Opvarm 1 spsk af fedtstoffet i en teflongryde og steg
løgene blanke ved svag varme.
Hæld fløden på og lad det koge ind til en cremet sauce.
3. Varm ovnen til 200 °C.
Bland rasp og parmesanost i en lille skål.
Smør et gratinfad med lidt fedtstof.
Smag saucen til med salt, peber og citronsaft. Rør dilden i.
4. Læg fiskefileterne ved siden af hinanden i det smurte
gratinfad og hæld saucen over.
Drys rasp- og osteblandingen jævnt over og fordel resten
af fedtstoffet øverst.
Gratinér fisken i ovnen, ca. 20 min.
Det smager godt med kartoffelmos eller ris og en salat med
agurk og yoghurtsauce til.
Tips:
Fisk på spinatbund - Fisk Florentine:
Læg fiskefileterne på et leje af spinat eller sølvbede.
Hæld derefter saucen over og drys osteblandingen på,
som det står i opskriften. Gratiner i ovnen som beskrevet.
I stedet for torsk kan du bruge rødspætte eller anden
fladfisk
til denne opskrift. Frosne fileter af fladfisk kan købes i alle
supermarkeder. Lad fisken tø langsomt i køleskabet eller
varsomt på laveste effekt i mikroovnen.
Fiskegratin med parmesanost:
Pr. portion: Kalorier 320 = Kilojoule 1343
Kulhydrat 10 g Protein 31 g Fedt 18 g (51%) Fibre 1 g
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.