Fisk egner sig godt
til gryderetter - især torsk og sej; frisk eller frosset. En yderst
velsmagende ret. Det er forholdsvist nemt og hurtigt at lave. Måske ikke teenage-mad.
Det er jo fisk! Vi elsker alt i gryderetter. Det sparer jo også opvask ...
Til 6 personer.
Tilberedningstid: ca ½ time. Fryseegnet.
# Ingredienser
6 torskefileter
hvedemel
salt og peber
1 æg
rasp
100 g bacon
2 løg
1 ds (400 g) flåede
tomater
250 g friskbælgede eller frosne ærter
½ bdt persille
* Fremgangsmåde:
1. Drys fisken med
salt og lad den trække i 5 min.
Skyl den og dup den
tør i køkkenrulle.
2. Vend fileterne i
krydret mel, derefter i pisket æg og til sidst i rasp.
Lad dem tørre lidt.
3. Klip bacon i 1 cm
strimler, der steges sprøde på en pande.
Tag dem op med en
hulske.
Steg torskefileterne
gyldne i baconfedtet og læg dem i et ovnfast fad.
4. Pil og hak løgene
og steg dem gyldne i fedtstoffet på panden.
Kom tomaterne med væde på panden; mos dem med en gaffel.
Bring det i kog.
5. Drys ærterne over
fisken i fadet og hæld pandens indhold over.
Drys med bacon.
Stil fadet i ovnen
ved 200 °C i 15-20 min, til fisken er mør.
Smag retten til.
6. Hak persillen
fint og drys over retten.
Der serveres lun
flute eller kogte kartofler til.