Forårsruller er en kinesisk-amerikansk opfindelse, en af vores
yndlingsretter at eksperimentere med, vi kan ikke få nok af denne alsidige snack.
Da vi opdagede magien ved airfryeren, vidste vi, at vi var nødt til at udvikle en
forårsrulleopskrift til vores nye yndlingsgadget.
Hurtig at lave og endnu nemmere at rydde op, denne opskrift bruger
mindre olie end de sædvanlige friturestegte versioner, hvilket gør den til en af
vores nye go-to retter til en nem snack eller Super Bowl forret.
Ethvert væld af fyld kan dog fungere (og vi anbefaler, at du
eksperimenterer)!
12-14 portioner. Tilberedningstid:
10 min. Samlet tid: 40 min. Kalorier pr portion: 211
# Ingredienser
½ lille kålhoved, udkernet
og skåret i tynde skiver
2 mellemstore gulerødder,
skåret i julienne
2 stængler selleri, i julienne
salt
3 spsk sojasauce
2 spsk hoisin
2 spsk østerssauce
2 tsk ristet sesamolie
1 spsk neutral olie, plus
mere til pensling
2 fed hvidløg, hakket
1 tsk hakket frisk ingefær
500 g hakket svinekød
friskkværnet sort peber
12 til 14 stykker forårsrulledej
Hot kinesisk sennep og
østerssauce, til servering
* Tilberedning
1. Bring 4 liter saltet
vand i en stor gryde i kog.
Tilsæt kål, gulerødder
og selleri og kog indtil det er let blødt, cirka 2 min.
Sæt til afkøling, evt med
nogle isterninger.
2. Når det er afkølet nok
til at håndtere, dræn og pres grønsager
med køkkenrulle, indtil
vandet er fjernet; sæt til side.
3. Bland sojasauce, hoisin,
østerssauce og sesamolie i en lille skål.
4. Opvarm vegetabilsk olie
i en stor stegepande over medium-høj varme.
Kog hvidløg og ingefær
under omrøring, indtil det dufter, ca. 30 sekunder.
Tilsæt svinekød og kog,
vend rundt med en ske, indtil det er brunet og
begynder at blive sprødt,
4 til 5 min.
5. Dræn fedt fra stegepanden,
indtil der er ca. 1 spsk tilbage.
Tilsæt sojasauce-blandingen
og vend svinekød til det dækker.
Kog over medium-høj varme,
under omrøring, 1 min.
Tilføj grønsager og kog
under omrøring, indtil det er blandet og
opvarmet, 2 til 3 min mere.
Smag til med salt og sort
peber. Lad afkøle lidt.
6. Læg forårsrulledejen
enkeltvis på en ren arbejdsflade.
Hæld 2 store spiseskefulde
fyld på den nederste tredjedel af dejen.
Fold den nederste halvdel
op og fold siderne stramt ind.
Rul forsigtigt og forsegl
kanterne med et par dråber vand, tryk for at hæfte.
7. Arbejd i hold, pensl
generøst rullerne med vegetabilsk olie.
I en airfryer-kurv arrangeres
ruller i et enkelt lag.
Kog ved 200 °C i cirka
10 min, vend halvvejs igennem, indtil
de er gyldenbrune og sprøde.
8. Server rullerne med
sojasauce og østerssauce ved siden af.
De to vigtigste tips til perfekte airfryer forårsruller er
1) pensl dine forårsruller med olie, dette vil sikre, at de bliver
sprøde og
udvikler de ikoniske små bobler på ydersiden og
2) forvarm din airfryer til 200 °C og "steg" i 10 min,
mens du vender halvvejs igennem.
Vi anbefaler kinesisk sojasauce og østerssauce til servering med disse ruller,
men en sød chilisauce ville også være en perfekt, klassisk kombination.
Se alle de bedste opskrifter
med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------