En fristende gryde
hvor det specifikt franske præg kommer fra vin og estragon - to ofte
forekommende ingredienser i det franske køkken. Ret nemt og lækkert
Tid: 30-35 min. Retten
er fryseegnet. Holdbarhed 5 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
500 g kyllingebryst
8-10 små løg
200 g champignoner
3-4 stilke
bladselleri
1-2 spsk smør eller
margarine
1 tsk salt
¼ tsk peber
1-2 dl fløde 13%
1 dl hvidvin
1 tsk estragon
(vand)
* Fremgangsmåde
1. Pil de små løg.
Skyl champignoner og selleri.
Skær champignonerne
i skiver og sellerien i strimler.
2. Smelt fedtstoffet
på en pande.
Læg kyllingestykkerne på og brun dem på alle sider.
Drys med salt og
peber.
3. Tag
kyllingestykkerne op og læg dem på et fad.
Læg derefter løg,
champignon og selleri på panden.
Lad det stege nogle
min og læg så kyllingestykkerne tilbage på panden.
4. Hæld fløde og
hvidvin på.
Krydr retten med estragon og lad den koge 15-20 min.
Spæd evt. med lidt vand, hvis Det bliver for tørt.
5. Server
kyllingegryden med ris og en salat af sharonfrugt, carambole og skivet
appelsin.
Tips: Resten af bladselleristilkene kan bruges,
fint strimlet, i salater eller skæres i 5 cm lange stykker og fyldes med fløde-
eller dessertost. Det er friskt og godt til en drink før maden.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling eller
andet Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------