Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 minutter Kogetid: 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. (4 personer)
# Ingredienser til Frikassé af bovblade:
2 svinebovblade (ca 1½ kg) eller 1 nakkekam
2 spsk olie
1 liter vand
4 små majroer (250 g)
1 stor courgette (250 g)
300 g gulerødder
Krydderurtebuket:
3 laurbærblade
1 kvist timian
1 bdt persille
Sauce:
5 dl suppe
100 g ren flødeost
1½ spsk frisk ingefær
salt og peber
* Sådan laves Frikassé af bovblade:
1. Varm olien i en stegegryde og brun bovbladene heri. Hæld
vandet ved.
Skræl en af gulerødderne og skær den i mindre stykker og kom
den i sammen med krydderurtebuketten.
2. Lad kødet koge ca. 1 time under låg, eller til det er
mørt.
3. Vask og skræl majroer og gulerødder. Skær dem i skiver.
Skær også courgetten i skiver.
4. Tag kødet op, når det er mørt, og dæk det med alufolie.
5. Si suppen og afmå15 dl. Lad den koge op.
Kog gulerødder og majroer heri i 4-5 minutter.
Kom courgetteskiverne i og kog yderligere nogle få minutter.
6. Tag grønsagerne op med hulske og lad dem dryppe af.
7. Rør flødeost i suppen og pisk godt.
Riv ingefæren fint og kom den i saucen. Smag til med salt og
peber.
Saucen bliver ikke særlig tyk.
Hvis den ønskes tykkere, jævnes den med en smørbolle (1 spsk
hvedemel gnedet sammen med 1 spsk smør).
8. Kom grønsagerne i saucen og varm dem igennem.
Løsn kødet fra benene og skær det i mundrette stykker.
Læg kødet på et fad og hæld saucen med grønsager over.
Tips: Grønsagerne kan varieres, fx med pastinak og
asparges.
Bov skåret i tykke skiver kan bruges i stedet for bovblade.
Se flere
opskrifter med Grisekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------