Denne pastasalat med skaldyr er rigtig god til en festmiddag, som en del af en buffet (portionsanrettet), til frokost eller bare en god og sund hverdagsret, måske for naboen.
Giver 6 portioner
# Ingredienser
18-36 østers
salt
1800 g blåmuslinger
675 g små blæksprutter
225 g linguine pasta
olie
6 cl friskpresset
citronsaft
2 fed hvidløg, knust
(se teknik nederst)
1 knivspids peber
1 rødløg i tynde
skiver og delt i ringe til pynt
50 g finthakket
persille til pynt
* Fremgangsmåde
1. Smid de muslinger
ud, som åbner sig når du banker på dem med fingrene.
For at rengøre
muslinger, skrubbes de med en stiv børste under koldt rindende vand.
For at fjerne
"skægget", trækkes trådende fra skallen med fingrene.
Læg dem i blød i en
blanding af 70 g salt til 4,5 l vand i 20 min.
Hæld vandet fra;
gentag 2 gange mere.
2. For at rengøre
hver blæksprutte holdes kroppen fast i den ene hånd.
Grib fat i hovedet
med den anden hånd; træk i hovedet og drej forsigtigt fra side til side
(hoved og kroppens
indhold skal fjernes i et stykke).
Sæt den rørformede
kropssæk til side.
Skær fangearmene fra
hovedet. Sæt dem til side.
Smid hovedet og
kroppens indhold ud.
3. Hold fast ved
spidsen af den skarpe, tynde, klare brusk som stikker frem fra kroppen.
Træk ud og smid væk.
Skyl blæksprutten
under koldt rindende vand.
Fjern den yderste plettede hinde som dækker kropssækken og finnerne.
Fjern finnerne på
siden; sæt dem til side.
Skyl indersiden af
blæksprutten grundigt under rindende vand.
Gentag med resten af
blæksprutterne.
4. Skær blæksprutten
over i 6 mm ringe.
Hak fangearmene og
finnerne fint.
(Ringe, finner og
resterende fangearme er alle spiselige dele).
Tør stykkerne med
papirhåndklæder.
5. For at dampe
østers og muslinger hældes 2,5 dl vand i en stor gryde.
Bringes i kog over høj varme.
Tilsæt østers og
muslinger.
Læg låg på gryden;
skru ned til lav varme.
Damp i 5-7 min.
indtil østers og muslinger åbner sig.
Tages op af gryden
med en hulske.
Fjern alle østers og
muslinger som forbliver lukkede.
6. Imens koges
pastaen efter pakkens anvisninger.
Afdryppes i en si.
Kommes i en stor
skål og 2 spsk olie vendes i.
7. Dæk bunden af en
stegegryde med olie.
Varm op over mellem
varme; tilsæt blæksprutterne.
Kog under omrøring i
2 min indtil blæksprutterne er uigennemsigtige.
Kom blæksprutterne i
en stor glasskål.
Tilsæt pasta,
muslinger og østers.
8. Bland 12 cl olie,
citronsaft, hvidløg, ½ tsk salt og peber i en lille skål.
Rør det godt.
Hæld det over
salaten; vend det forsigtigt så det dækker.
9. Dæk til og køl
det i mindst 3 timer.
Krydder med citronsaft, salt og peber hvis det er nødvendigt.
Pynt hvis det ønskes
Trin 1: Fjern
"skægget" fra muslingerne
Trin 2: Fjern
hovedet fra blæksprutterne
Trin 3: Fjern
yderste hinde fra blæksprutterne
Trin 4: Skær
blæksprutten i ringe
Trin 7: Tag kogte
blæksprutter op fra stegegryden.
Knus hvidløg for at
fjerne hinde.
Se alle de bedste opskrifter med Skaldyr
Se alle de bedste opskrifter med Pasta
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------