Aftensmad Hovedret Frokost. Arbejdstid: ca 30 min. Bagetid: 15-20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4-6 personer.
# Ingredienser
til Hønsekødspie:
500 g kogt hønsekød
150 g champignon
1 løg
20 g smør
2 spsk hvedemel
2 dl hønsebouillon
1 dl fløde
2 spsk sherry
salt og peber
Dej:
150 g hvedemel (knap 2,5 dl)
1 knsp salt
½ dl olie
½ dl vand
Til pensling: sammenpisket æg
Ovnfast fad
*
Sådan laves Hønsekødspie:
1. Skær hønsekødet i små terninger.
Skær rodskiven af champignonerne og skyl dem koldt og kort.
Tør dem straks let og skær dem i skiver.
Pil løget og hak det groft.
2. Smelt smørret i en gryde.
Lad champignon og løg snurre heri nogle min. uden at tage
farve.
Rør melet i.
Spæd med bouillon og fløde og rør stuvningen glat og
ensartet.
Lad den koge igennem nogle min., mens der røres.
3. Vend hønsekødet i stuvningen.
Tilsæt sherry og smag til med salt og peber.
Hæld stuvningen i et smurt, ovnfast fad eller tærteform af
porcelæn.
Dej:
4. Bland hvedemel og salt og kom olie og vand i.
Ælt dejen hurtigt sammen.
Rul dejen tyndt ud mellem bagepapir.
Den skal have samme form som fadet, men være lidt større.
Pie:
5. Sæt ovnen på 200 °C.
Pensl kanten af fadet med æg.
Tag det ene lag bagepapir af og vend dej siden mod stuvningen.
Dejen skal dække stuvningen og kanten af fadet.
6. Fjern det andet stykke bagepapir.
Klem kanten af dej siderne mod fadet, eventuelt med en
gaffel.
Skær nogle ridser i låget med en skarp kniv dyppet i mel, så
dampen kan slippe ud under bagningen.
Pensl låget med æg.
7. Sæt fadet i ovnen 15-20 min. ved 200 °C, eller til pien
er blevet gyldenbrun.
Server en grøn salat til pien.
Tips: Hvis dejen hviler ca 1 time, kan den tulles ud
på et meldrysset bord.
Lidt fintsnittet porre kan supplere eller erstatte løget.
Tørrede svampe, fx rørhatte, giver en kraftigere smag.
Tørrede svampe skal udblødes ca 1 time i lunkent vand.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Sådan laves Hønsekødspie:
1. Snur champignoner og løg i smørret. Rør melet i.
Spæd med bouillon og fløde og rør stuvningen glat.
Lad den koge igennem nogle min.
2. Vend hønsekødet i stuvningen.
Tilsæt sherry og smag til med salt og peber.
Hæld stuvningen i et smurt, ovnfast fad.
3. Ælt dejen hurtigt sammen.
Rul dejen tyndt ud mellem bagepapir.
Den skal have samme form som fadet, men være lidt større.
4. Pensl kanten af fadet med æg.
Tag det ene lag bagepapir af og vend dej siden mod
stuvningen.
5. Fjern det andet stykke bagepapir.
Klem kanten af dej siderne mod fadet med en gaffel.
6. Skær nogle ridser i låget, så dampen kan slippe ud.
Pensl låget med æg.
Sæt fadet i ovnen 15-20 min. ved 200 °C, eller til pien er
blevet gyldenbrun.
Se flere
opskrifter med Høne
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------