Denne ret kan
forberedes i god tid og stå i køleskabet, til den skal steges. Så bliver
butterdejen meget sprød. Det smager saftsuseme godt.
Tid: 45 min, heraf
15-20 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
500 g frossen spinat
i hele blade
1 løg
1 spsk smør eller
margarine
½ tsk salt
¼ tsk hvid peber
500 g hamburgerryg
uden ben
2 plader frossen butterdej
CHAMPIGNONSAUCE:
200 g champignoner
2 spsk smør eller
margarine
2 spsk hvedemel
2 dl grønsags
bouillon (vand + terning)
1 dl fløde
1-2 tsk soya
⅓ tsk salt
⅓ tsk hvid peber
PENSLING:
1 sammenpisket æg
* Fremgangsmåde
1. Optø spinaten så
meget, at den kan skæres i tern.
Pil løget og hak det
fint.
2. Svits spinat og
løg i fedtstoffet på en pande til al væden er kogt ind.
Krydr med salt og
hvid peber.
Læg spinaten på et
letsmurt ovnfast fad.
3. Skær kødet i
skiver og læg det på spinaten.
4. Gør
champignonerne i stand og skær dem i skiver.
Svits dem i
fedtstoffet i en sauterpande.
Drys melet over og spæd med bouillon og fløde.
Lad saucen koge 5 min
5. Smag saucen til
med soya, salt og hvid peber.
Hæld saucen over
kødet.
6. Lad butterdej
pladerne tø lidt op.
Læg dem ovenpå
hinanden og rul dem ud til en plade, der er lige så stor som fadet.
Læg dejen over
saucen og tryk den godt til langs kanterne.
Lav et par snit med
en skarp kniv i overfladen så dampen kan slippe ud.
7. Pensl butterdejen
med æg og bag retten i en 225 °C varm ovn i 15-20 min
Server den straks
med en grøn salat.
Tips: Retten er ikke fryseegnet. Butterdejen
bliver sej, når den tøes op og varmes igen.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------