Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Skal trække: 2-3 timer Ovntid: ca 45 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Kabliau som i Portugal:
1250 g kabliau (evt torsk)
salt og hvid peber
Marinade:
1½ dl tør hvidvin
8 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk olie
Endvidere:
2 spsk rasp
1 bdt persille
30 g smør
Ovnfast fad
*
Sådan laves Kabliau som i Portugal
1. Skyl fisken ren for blod og urenheder i koldt vand.
Tør den og drys den med salt og peber.
Marinade:
2. Pil og hak løgene, knus hvidløget og rør ingredienserne
sammen.
Hæld marinaden over fisken; stil den koldt og vend den
jævnligt, mens den trækker 2-3 timer.
Sæt ovnen på 200 °C.
Læg fisken i et smurt, ovnfast fad, si marinaden over.
5. Stil fadet midt i ovnen i ca 35 min.
Dryp fisken jævnligt under stegningen.
Drys rasp iblandet hakket persille over fisken, fordel
smørklatter øverst og lad fisken stege færdig yderligere ca 10 min. ved 225 °C.
Når rygfinnen let kan trækkes af, er fisken mør.
6. Server direkte fra fadet, så holder fisken bedst varmen.
Server pillekartofler til. Eller Broccoli med spaghetti.
Se de bedste opskrifter med Kabliau
Se de bedste opskrifter med Torsk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------