Frikassé er en meget
velsmagende ret hvor kødet, som kan være fjerkræ, kalv eller lam, koges i en
lys bouillonsauce sammen med andre fine ingredienser. Ret nemt og
lækkert
Tid: 60 min. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 5
mdr. 4 pers.
# Ingredienser
1 liter
hønsebouillon (vand + terning)
1 løg
2 laurbærblade
4 kryddernelliker
600 g kalkunbryst
200 g champignon
2 gulerødder
1 spsk smør eller
margarine
2 spsk hvedemel
1-2 tsk estragon
½ tsk salt
¼ tsk hvid peber
1 dl piskefløde
1 æggeblomme
* Fremgangsmåde
1. Bring bouillonen
i kog i en gryde.
Pil løget og skær
det i skiver.
Kom løg, laurbærblade
og nelliker i gryden.
2. Læg kalkunbrystet
i. Lad det blive helt gennemkogt, 40 min.
3. Tag kalkunbrystet
op og lad det køle af. Si bouillonen.
4. Rens
champignonerne og skær dem i skiver.
Skræl gulerødderne
og skær dem i skiver.
Svits champignon og gulerødder i fedtstof i en sauterpande.
5. Drys hvedemelet
over og spæd med 3 dl af hønsebouillonen.
Lad det koge 5 min.
Smag til med estragon,
salt og hvid peber.
6. Skær
kalkunbrystet i tern.
Læg dem ned i
saucen.
7. Rør fløde og æggeblomme
sammen og rør det i frikasséen.
Nu må den ikke koge
mere, men serveres straks med ris.
Tips: Den resterende bouillon kan fryses og gemmes
til en god basis for supper eller saucer.
Se alle de bedste opskrifter med Kalkun eller
andet Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------