Kalkungryde med champignon og tomat smager fantastisk. Denne
lækre kalkungryde kan både serveres til hverdag men også for middagsgæster.
Til 8 personer.
Tilberedningstid: ½ time. Stegetid: 50 min. Kan fryses, men forringes.
# Ingredienser
1 minikalkun på ca
2112 kg
¾ dl hvedemel
salt og peber
250 g små løg
500 g champignon
3 spsk smør eller
margarine
2 dåser flåede tomater
4 dl suppe eller
bouillon (evt. af terning)
2 tsk rosmarin
2 dl cremefraiche
* Tilberedning
1. Del den
istandgjorte kalkun i halve stykker og del den derefter i portionsstykker.
2. Bland mel, salt
og peber og vend kalkunstykkerne heri.
Pil løgene og skær de
rensede champignon i skiver.
3. Brun
kalkunstykkerne i fedtstoffet i en gryde.
Tag dem op og brun
derefter løg og champignon.
Læg kalkunstykkerne
tilbage i gryden.
4. Hæld du flåede
tomater i gryden med væden og tilsæt suppe eller bouillon samt rosmarin.
Lad det snurre under
låg i 45 min.
5. Hæld cremefraichen
i gryden og lad retten snurre endnu 5 min.
Smag retten til med salt og peber.
6. Server løse ris
til eller kartoffelmos samt en salat.
Tips
Retten kan
tilberedes dagen i forvejen, men udelad så cremefraiche og champignon. Kom det
i retten samme dag som den serveres.
Eventuelt kan der tilsættes 300 g ærter de sidste minutter af stegetiden,
ligesom halvdelen af suppen kan erstattes af rødvin.