Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 40 min. Let at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser
til Kalkunlår, farserede:
ca 1½ kg kalkunoverlår (2 à ca 800 g eller 3 à ca 550 g)
Fyld:
4 skiver franskbrød
1 spsk mælk
150 g flødeost
12 grønne oliven med peberfyld
salt og peber
Endvidere:
40 g smør
4 dl bouillon eller vand
1 spsk maizenamel eller 1½ spsk hvedemel
1 dl fløde
Ufarvet bomuldsgarn eller kødnåle
*
Sådan laves Kalkunlår, farserede:
1. Læg et snit langs overlårets underside og befri benet med
små snit.
Fjern det.
Fyld:
2. Befri franskbrødsskiverne for skorpe og hæld mælken over.
Mos flødeosten sammen med de udblødte brødskiver.
3. Hak de fyldte oliven groft og kom dem i fyldet.
Smag til med salt og peber.
4. Læg lårene med skindsiden nedad.
Fordel fyldet på dem og hold kødet sammen med kødnåle eller
ufarvet bomuldsgarn.
5. Varm smørret gyldent i en stegegryde og brun lårene på
begge sider.
Spæd med bouillon (vand) og krydr med salt og peber.
Lad lårene koge ved svag varme og under låg en halv times
tid.
6. Tag kødet op og hold det varmt, fx dækket med alufolie og
et viskestykke.
7. Rør fløde og maizenamel eller hvedemel sammen og pisk det
i saucen.
Lad den koge et par min. og smag til med salt og peber.
Anretning:
8. Befri kødet for kødnåle eller garn og skær det i 1-2 cm
tykke, skrå skiver.
Læg dem i et varmt, halvdybt fad og hæld saucen over.
Spis små pillekartofler til. Og kogte asparges,
se Asparges, eller Bønner, grønne, polonaise
passer også fint til.
Tips: Kan fryses. Holdbarhed: ca 2 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kalkun
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------