Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 40 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser
til Kalkunlår i vin:
ca 1½ kg kalkunoverlår (2 à ca 800 g eller 3 à ca 550 g)
15 skalotteløg
25 g smør
1 spsk olie
2 dl hvidvin
1½ dl fløde
250 g små lyse champignon
salt og hvid peber
Jævning:
1 spsk maizenamel eller 1½ spsk hvedemel
½ dl fløde
*
Sådan laves Kalkunlår i vin:
1. Udben kalkunlårene.
Læg et snit langs overlårets underste, flade side og løsn benet
med små snit.
Fjern det. Krydr med salt og peber.
Pil løgene.
2. Smelt smør og olie sammen i en gryde og brun først
kalkunlårene, så løgene heri.
3. Tilsæt vinen og lad retten snurre ved svag varme og under
låg ca 40 min.
4. Skær imens rodskiven af champignonerne og skyl dem kort
og koldt.
Tør dem.
Kom champignonerne i gryden de sidste 10 min. af kogetiden.
Tilsæt fløden og lad retten netop koge igennem.
5. Tag kødet op og læg det på et varmt fad.
Dæk det med alufolie og et viskestykke.
Jævning:
6. Rør maizenamel eller hvedemel sammen med fløde og rør
jævningen i gryden.
Lad saucen koge yderligere et par min.
Smag til med salt og peber.
7. Skær kødet i skrå skiver og læg dem i et halvdybt, varmt
fad.
Hæld lidt af saucen over og server resten til.
Spis en god, fast kartoffel til, eller løse ris.
Flûtes er også godt her.
Tips: Kalkunbryst kan bruges, så skal stegetiden
halveres.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 2 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kalkun
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------