Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 40 min. Let at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser
til Kalkunlår, stegte
ca 1½ kg kalkunoverlår (2 à ca 800 g eller 3 à ca 550 g)
25 g smør
2 dl grønsags- eller hønsebouillon
salt og hvid peber
Jævning:
1 spsk maizenamel eller 1½ spsk hvedemel
1 dl fløde
*
Sådan laves Kalkunlår, stegte
1. Udben kalkunlårene.
Læg et snit langs overlårets underside og befri benet med
små snit.
Fjern det.
Krydr kødet med salt og hvid peber.
2. Varm smørret gyldent i en stegegryde og brun kalkunlårene
heri.
3. Spæd med halvdelen af bouillonen og lad retten snurre ved
svag varme og under låg en halv times tid.
4. Tag kødet op og hold det varmt.
Dæk det fx med alufolie og et viskestykke.
5. Kom resten af bouillonen i gryden.
Rør maizenamel eller hvedemel sammen med fløden, pisk det i
saucen og lad den koge et par min.
Smag til med salt og peber. Hæld lidt over kødet, og server
resten til.
Server løse ris, små pillekartofler eller Flûtes til.
Tips: 250 g rensede, små champignon kan tilsættes
retten de sidste 10 min.
Saucen kan smages til med sennep eller estragon.
Kalkunlår med ben kan også bruges. Stegetiden skal da øges
med 15-20 min.
Kalkunoverlårene kan også steges i ovn:
Anbring de (udbenede), krydrede kalkunoverlår i et smurt,
ovnfast fad, læg smørklatter over og lad dem stege ved jævn varme, 160 °C, i ca
40 min.
Er de for blege, kan de grilles kort eller brunes ved stærk
varme, 250 °C, til sidst.
Beregn 10 min. mere, hvis der er ben med, og husk at lade
kødet hvile 5 min., efter at det er taget ud af ovnen, så bevarer det smag og
saft bedst.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 2 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kalkun
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------