Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ½ time Stegetid: 3-4 min. Gratinering: 7-8 min. Let at lave. Mellem pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Kalkunschnitzel, gratineret med champignon:
6 kalkunschnitzler af brystfileten (à ca 150 g)
saft af 1 citron
500 g champignon
1 stort løg
1 bdt persille
½ tsk paprika
1 knsp cayennepeber
salt og hvid peber
2½ dl (piske)fløde
50 g smør
Ovnfast fad
*
Sådan laves Kalkunschnitzel, gratineret med champignon:
1. Dryp schnitzlerne med ca halvdelen af citronsaften og
drys dem med lidt salt og peber.
Lad dem stå og trække, mens svampeblandingen tilberedes.
Sæt ovnen på 225 °C.
2. Fjern rodskiven på svampene, skyl dem kort under
rindende, koldt vand, tør dem og hak dem groft.
Pil og hak løget. Skyl og hak persillen.
Bland champignon, løg og persille i en skål, hæld resten af
citronsaften over og bland godt.
3. Smelt knap halvdelen af smørret på en pande og svits
svampeblandingen heri for god varme og under omrøring i 4-5 min., til det meste
af væden er fordampet.
4. Krydr med paprika, cayennepeber og salt og hæld fløden
ved.
Lad saucen simre svagt et par min.
5. Varm resten af smørret på en stor pande og brun
kalkunschnitzlerne kort heri på begge sider.
6. Læg kødet taglagt i et ovnfast fad, fordel saucen over og
sæt fadet midt i ovnen i ca 8 min.
Server retten direkte fra fadet.
Løse ris passer godt her, eller små hvide kartofler.
Tips: Champignonerne her kan helt eller delvis
erstattes af andre svampe, fx østershatte, karljohan eller kantareller.
1-2 fed hvidløg kan tilsættes svampeblandingen, inden den
svitses.
Retten kan tilberedes i god tid og blot sættes i ovnen 10-12
min. før servering.
Se alle de bedste opskrifter med Kalkun
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------