Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 10 min. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
4 personer.
# Ingredienser
til Nakkekamskoteletter med krydderurter
4 nakkekamskoteletter (mindst tykke)
5 tomater (evt. fra dåse)
2 kviste rosmarin
2 kviste timian
1 bdt persille
2 fed hvidløg
salt og peber
smør
*
Sådan laves Nakkekamskoteletter med krydderurter
1. Bank koteletterne let med kanten af hånden.
2. Skold og flå tomaterne. Del dem i kvarte og befri dem for
kerner.
3. Skyl og hak rosmarin- og timianblade og persille.
Pil hvidløgsfeddene. Knus eller del dem.
4. Krydr koteletterne med salt og peber og gnid dem med
(knust) hvidløg.
Fordel de hakkede krydderurter på begge sider.
5. Varm smørret gyldent på panden og steg koteletterne 4-5 min.
på hver side.
6. Læg koteletterne på et varmt, halvdybt fad og hold dem
varme, tildækket, fx i ovnen ved 50 °C.
Sauce:
7. Kom tomatstykkerne i stegeskyen og mos dem med en gaffel.
Lad dem snurre med et par min. Smag til med salt og peber.
Dåsetomater skal også have lidt af væden med.
8. Hæld saucen over koteletterne.
Tips: Drys gerne med friskhakket persille eller server
den til.
Server løse ris, pasta eller pillekartofler til.
Koteletterne kan også vendes i rigelig, friskhakket
basilikum og merian, før de steges som angivet.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Nakkekam
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------