Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, oksebryst: ca 2½ time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Tykbryst eller mellembryst. Kogestykke velegnet til suppe,
oksebryst i peberrod, sprængt oksebryst, men kan også ovnsteges. Se opskrifter her
4 personer.
# Ingredienser
til Oksebryst, kogt, med peberrodssauce
1½ kg oksebryst, kogestykke
2 gulerødder
1 porre
¼ selleri
salt
Suppevisk: persille og porre- og selleritop
Peberrodssauce:
30 g smør
20 g hvedemel (2 spsk)
ca 4 dl suppe fra kødet
salt
et stykke peberrod (ca 10 cm)
1 spsk eddike
1-2 tsk sukker
*
Sådan laves Oksebryst, kogt, med peberrodssauce
1. Sæt kødet over i en gryde med så meget koldt vand, at det
netop dækker.
Bring vandet langsomt i kog.
Skum omhyggeligt og tilsæt salt.
2. Gør grønsagerne i stand og del dem et par gange.
Kom dem i gryden sammen med suppevisken.
Læg låg på suppen og lad den koge ved svag varme ca 2½ time.
Når benene er lette at løsne, er kødet mørt.
3. Tag kødet op og dæk det til, så det holder sig varmt.
Lad suppen stå, til fedtet har samlet sig foroven.
Skum det af, si suppen og mål ca 4 dl af.
Peberrodssauce:
4. Skræl peberroden tyndt og riv den fint.
Anbring den i en lille skål, dryp eddiken over (så mørkner
peberroden ikke) og dæk skålen til.
5. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Det må ikke tage
farve.
Rør melet i og rør det ensartet.
Tilsæt den varme, siede suppe lidt ad gangen og rør hele
tiden glat, før næste portion suppe røres i.
Smag til med salt og lad saucen koge småt nogle min.
6. Rør den fintrevne eddikestænkede peberrod i saucen og
smag til med sukker og eddike.
Saucen skal være frisk sursød.
Varm saucen igennem, men lad den ikke stå og koge, så mister
den smag.
7. Træk benene ud af oksebrystet og skær det i skiver på
tværs af kødfibrene.
Anret på et varmt fad og server saucen til.
Tips: Kartofler, kogte er klassisk tilbehør, ligeså
vinterurter, fx kogte gulerødder, porrer, kålrabi, persillerod, pastinak og
løg. De kan alle koges med i suppen.
Saucen kan tilsættes et par spsk korender.
De skal koge med i saucen fra begyndelsen, mens peberroden
skal i til sidst.
Oksebrystet kan udbenes, slagteren gør det gerne, og snøres
til en rulle, før den koges som herover angivet.
Et stykke let sprængt oksebryst kan udmærket bruges.
Se alle de bedste opskrifter med Okse
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------