Omelet stegt på panden er en lækker måde at servere æg på,
som smager fantastisk og er let at lave. Få opskriften med kalvefrikassé-fyld her.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 45 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
Pandekageomeletter:
6 æg
8 spsk hvedemel (strøgne)
3 dl mælk
salt, hvid peber
smør til stegning
Frikassé-fyld:
500 g kalvesmåkød
1 løg
25 g smør el.
margarine
1½ spsk hvedemel
2 dl bouillon af
terning
1 dåse
aspargessnitter (ca. 250 g)
125 g ærter
salt, peber
1 spsk frisk
basilikum el. 1 tsk tørret
1 æggeblomme
½ dl fløde
* Tilberedning:
1. Skær kødet i små terninger.
Pil og hak løget.
Smelt fedtstoffet og
lad løg og kød snurre heri uden at tage farve.
Drys melet over og
spæd med bouillon og lidt af aspargeslagen.
Krydr med salt,
peber og basilikum.
Lad frikasséen
snurre mør ca. 30 minutter.
Tilsæt asparges og
ærter og legér saucen.
Dvs.: pisk æggeblomme og fløde sammen.
Hæld lidt af den
varme sauce i og hæld det tilbage i gryden.
Stuvningen må ikke koge efter æggeblommen er tilsat.
2. Pisk æggene godt
sammen.
Pisk mel og mælk i
og krydr med salt og peber.
3. Smelt fedtstoffet
og bag 4 pandekageomeletter på begge sider.
4. Fordel frikasséfyldet
i pandekageomeletterne og giv blandet grøn salat til.
INFO: En traditionel omelet skal tilberedes på en pande.
Hvis en omelet i stedet bliver bagt i ovnen, så er det er en æggekage. I det
sidste tilfælde vil æggene hæve mere op og blive luftig hvorimod en omelet på
panden er mere kompakt og dermed intens i smagen. En traditionel omelet med en
smule revet ost, nogle friske urter og måske et par tomater. Så smager
æggeretten allerbedst.
Se alle de bedste opskrifter med Omeletter
eller Pandekager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.