En lækker ret, hvor
svinekødet koger sammen med porrer og kantareller og en eller anden slags øl.
Porter giver fyldig
smag og har givet navn til denne populære ret.
Tid: 30 min. Retten
er fryseegnet uden persille. Holdbarhed 6 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
500 g nakkefilet
1 mellemstor porre
1 ds. kantareller (
200 g)
1-2 spsk smør eller margarine
1 tsk salt og ¼ tsk peber
1 spsk hvedemel
2 dl porter (øl)
1 tsk soya
6-8 knuste enebær
1 terning
oksebouillon
1½ dl fløde 13%
persille
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i 2 cm
tykke skiver.
Tryk dem ud til
dobbelt størrelse med hånden.
2. Rens porren og
skær den i strimler.
Hæld væden fra
kantarellerne.
3. Opvarm
fedtstoffet på en pande.
Når det er gyldent
og ikke længere skummer, lægger du kødet på.
Brun det i nogle
omgange på begge sider.
Læg det over i en sauterpande.
4. Svits porre og
kantareller på panden.
Læg det over i sauterpanden.
Drys med salt og peber.
5. Drys melet over.
Rør rundt og spæd med porter.
Tilsæt soya, enebær,
oksebouillonterning og fløde.
Lad det simre 5-6 min
6. Drys evt. hakket
persille over.
Server med kogte
kartofler, gerne pressede, samt tyttebær.
Tips: I stedet for nakkefilet kan du bruge
skinkeschnitzler, som tilberedes som anvist.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------