Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca 2 timer. Skal hvile: ca 20 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 10 personer.
# Ingredienser
til Skinke, kogt
2½ kg letsaltet skinke uden ben
2 gulerødder
2 løg
4-5 hele nelliker
10-12 peberkorn
Krydderurtebuket:1 bdt persille 1 kvist timian 1 laurbærblad
*
Sådan laves Skinke, kogt
1. Bestil en letsaltet skinke hos slagteren et par dage før
den skal bruges eller salt selv skinken, se Skinke, lagesaltet.
2. Læg skinken i en gryde og kom så meget vand ved, at den
lige er dækket.
Bring det i kog.
3. Lad skinken koge ved svag varme ca 15 min.
Smag på kogelagen. Er den for salt, må vandet udskiftes helt
eller delvis, til smagen er tilpas salt. Skum suppen.
4. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
Pil løgene og stik de hele nelliker i.
Kom gulerødder, løg og peberkorn i gryden og læg låg på.
Lad skinken koge ved svag varme.
Beregn ca 50 min. pr. kg skinke.
Et kødtermometer i skinkens tykkeste del skal vise ca 72 °C.
5. Tag gryden fra varmen, og lad skinken stå i kogelagen
under låg ca 20 min.
6. Tag skinken op. Fjern evt. sværen.
Skær skinken i tynde skiver på tværs og anret dem på et
varmt fad.
Server skinken med letkogte eller stuvede grønsager.
Sherrysauce eller Madeirasauce passer fint til.
Tips: Se Juleskinke, svensk og Juleskinke, gammeldags,
hvis skinken ønskes glaseret.
Skinken kan serveres med Grønsagscoulis:
Anret tynde skiver kold skinke på meget varme tallerkener. Hæld varm
grønsagscoulis over og server straks.
Eller tynde skiver kold skinke anrettes på meget varme
tallerkener på et leje af varme, letkogte grønsager, fx bønner og
blomkålsbuketter.
Variation:
Tag skinken op af kogelagen, ½ time før den er færdig.
Befri den for sværen og en del af fedtlaget, der skal være
ca 1 cm tilbage.
Læg skinken i et ovnfast fad eller gryde og hæld 4 dl tør
madeira, sherry eller portvin ved.
Læg låg på og sæt fadet (gryden) i ovnen ca ½ time ved 250
°C.
Se alle de bedste opskrifter med Skinke
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------