Her får du den bedste opskrift på en nem og lækker svampesuppe
med butterdejslåg. Suppen serveres på en sjov og anderledes måde - nemlig med låg
på.
Under låget gemmes en dejligt cremet svampesuppe – den
perfekte ret på en kold dag!
# Ingredienser
25 g smør
3 spsk finthakket skalotteløg
450 g champignon i skiver
200 g østershatte i strimler
1 liter grønsagsbouillon
1½ dl piskefløde
3 spsk hvedemel
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
4 plader frossen, optøet butterdej (ca. 350 g)
æg til pensling
50 g Danablu 60+ i små stykker
* Tilberedning
Bagetid: Ca. 15 min. ved 225 °C.
Kom smørret i en gryde og smelt det ved kraftig varme, men
uden at det bruner.
Svits løg, champignon og østershatte i ca. 5 min.
Tilsæt grønsagsbouillon.
Rør piskefløde og hvedemel sammen.
Bring suppen i kog og tilsæt jævningen under omrøring.
Kog suppen ved jævn varme og under låg i ca. 5 min.
Smag til med salt og peber.
Fordel ca. 1 liter af svampesuppen i 4 ovnfaste
portionsskåle
(à 4½ dl ca. 10 cm i diameter øverst).
Rul, på et meldrysset bord, hver butterdejsplade ud til en
firkant (ca. 18x18 cm).
Lad pladerne hvile i ca. 20 min.
Pensl skålenes kanter med sammenpisket æg.
Læg butterdejspladerne over som låg og tryk kanterne let
til.
Fordel osten på dejlågene og bag retten midt i ovnen.
Ved serveringen:
Sæt suppeskålene på 4 portionstallerkener og server resten
af suppen
i en skål ved siden af.
Østershatte
Se alle de bedste opskrifter med Suppe med butterdejslåg
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.