Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 1½ time. Let at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser til
Svinetunger, kogte
4 ferske svinetunger
Kogelage:
ca 7 dl vand
1 løg
1 gulerod
1 kvist timian
½ bdt persille
salt
*
Sådan laves Svinetunger, kogte
1. Skær sener og lignende ved tungeroden bort.
Pil løget og skræl guleroden og del dem i nogle stykker.
Bind persille og timian sammen til en suppevisk.
2. Bring alle delene til kogelagen i kog i en gryde.
Kom tungerne i den kogende lage og dæmp varmen.
Kog tungerne møre for svag varme under låg, ca 1½ time.
Stik i tungespidsen, når den er mør, er tungen færdig.
3. Tag tungerne op af gryden og flå skindet af:
læg et lille snit med en skarp kniv langs tungens midte og kræng
skindet af
(se Kalvetunge, kogt).
Læg gerne tungerne tilbage i suppen 10-15 min, inden de serveres.
Tungerne kan flækkes på langs eller skæres i skiver på skrå.
Tips: Kogelagen kan sies og koges lidt ind og bruges til
sauce, fx Olivensauce, Champignonsauce, Karrysauce, varm eller Paprikasauce, som alle passer
godt til tungerne.
Årstidens kogte grønsager og Flødepeberrod er også
velegnet tilbehør.
Tungerne kan sprænges på samme måde som kalvetunge, se Kalvetunge, kogt.
Tips: Svinetunger skal ofte bestilles hos slagteren.
Kold kogt tunge er velegnet til salater.
Kogt tunge opbevares bedst i lidt kogelage i køleskab.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Svinetunge
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------