En kold og hurtigt lavet sauce som blandes med pastaen gør at dette er en meget let og bekvem ret som smager helt vidunderligt.
• Friske tomater indeholder flere næringsstoffer end
tilberedte tomater.
• 1 tomat indeholder kun 17 kalorier.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 12 min. 6 portioner
# Ingredienser
500 g pasta tagliatelle
4 store, faste og modne tomater
1 rødløg
2 spsk hakket frisk basilikum
2 spsk olie + olie til pastaen
2 spsk balsamvineddike
TIL SERVERINGEN:
sorte oliven uden sten (valgfrit)
reven parmesanost (valgfrit)
* Tilberedning
1. Skold og flå tomaterne. Udkern dem og hak frugtkødet
fint.
Pil løget og hak det fint.
2. Bland tomat, løg og basilikum i en skål.
Pisk olie og eddike sammen og rør det i tomatblandingen.
3. Bring saltet vand i kog i en stor gryde og dryp lidt olie
i.
Tilsæt pastaen, rør rundt til vandet koger igen.
Lad pastaen koge al dente efter pakningens anvisninger.
Lad pastaen dryppe godt af.
4. Bland tomatsalsaen med den varme pasta og
server i en stor skål.
Garner med oliven og parmesanost, hvis det ønskes.
VARIATION
Tilsæt udkernet, fint hakket agurk eller fint
hakkede oliven i salsaen.
Peberfrugter i forskellige farver giver også en
fin effekt og smag.
Salsaen kan også anvendes til fisk eller kylling.
Tagliatelle med løgsalsa:
Pr. portion: Energi: Kcal 297 = kj 1247
Kulhydrat 54 g Protein 9 g Fedt 5 g (15%) Fibre 3 g
Tips:
Flå tomaterne ved at skære et kors i skallen i bunden af
tomaten. Sænk tomaten i kogende vand, spul den straks
efter i koldt vand. Flå skallen af.
Vælg løg efter egen smag.
Kepaløg (tv) har en kraftig smag, mens rødløg (i midten)
er milde og lidt søde. Sølvløg (th) er meget milde.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.