Fiskefileterne
er krydret med det indiske blandingskrydderi Tandoori og stegt på en pande. Vi
har brugt rødfisk, men du kan også bruge laksefilet eller torskefilet med
skind.
Arbejdstid:
30 min. Stege/kogetid: ca. 20 min. 4 personer
#
Ingredienser til Tandoori-fisk med agurkesalat:
1
rødfisk eller 2 rødfiskefileter med skind (ca. 600 g)
1 spsk
tandoori-krydderi (se tips)
2 spsk
olie
2 tsk
salt
Agurkesalat
med peanuts:
1
agurk
½
rødløg eller salatløg
1
lille bundt persille
1 spsk
citronsaft
2 spsk
saltede peanuts
Tilbehør:
ris
og citronbåde
bredbladet
persille
*
Sådan
laver du Tandoori-fisk med agurkesalat:
Skrab
evt. fisken for skæl eller bed fiskehandleren om at gøre det.
Skær
fisken i 4 stykker og skær et par snit i skindet, så det kan give sig under
stegningen.
Gnid
fisken med tandoori og steg i 7-8 min. i varm olie på en pande med skindsiden
nedad.
Tryk
fisken mod panden med en palet.
Krydr
med salt.
Agurkesalat:
Vask agurken og skær den i terninger.
Pil
rødløget og hak det fint.
Skyl
og hak persillen.
Vend
det sammen med de øvrige ingredienser.
Server
den stegte fisk med agurkesalat, friskkogte ris og citron.
Pynt
med persille.
TIPS:
Tandoori krydderi er et rødt blandingskrydderi, der fås i velassorterede
supermarkeder og hos etniske købmænd. Du kan også selv blande det af:
#
1
fed knust hvidløg
1 tsk
stødt spidskommen
1 tsk
stødt kardemomme
1 tsk
stødt ingefær
1 tsk
stødt chili
1 tsk
stødt koriander
1 tsk
stødt gurkemeje
og
evt. rød farve.
*
Opbevar
i et glas med tætsluttende låg.
Kilde: Hjemmets bedste MAD