Tatar er en ægte klassiker. Hurtigt og lækkert smørrebrød
med rette tilbehør. I Frankrig opkaldte man to retter efter dem: Steak tartare
og sauce tartare.
Tilberedningstid: 10 min. Til 1 person: kan udvides til
flere.
# Ingredienser
150 g hakket oksekød
1 fed hvidløg
½ tsk salt
½ lille løg
½ syltet agurk
1 tsk kapers
2-3 kviste purløg
2-3 kviste persille
1 æggeblomme
salt og friskkværnet peber
1 knsp cayennepeber
1 tsk paprika
2 skiver groft brød
1 spsk hakket løg
1 syltet agurk i skiver
kapers
* Tilberedning
Korn det hakkede oksekød i en skål.
Stød hvidløget med salt i en morter, hak det halve løg og
den halve syltede agurk fint og bland alle tre dele i kødet.
Tilsæt kapers, fintklippet purløg og finthakket persille.
Korn æggeblommen i og rør alle ingredienserne godt sammen.
Krydr med salt, peber, cayenne og paprika.
Fordel kødet på de to skiver brød og pynt med finthakket
løg,
skiver af syltet agurk og lidt kapers.
INFO: Tatar er skrabet råt oksekød. Retten er opkaldt efter
det tyrkisk-talende folk, tatarerne. På fransk staver man tatar med et ekstra r
– altså 'tartar', hvis ordet refererer til 'steak tartare' eller 'sauce
tartare', mens det er uden det ekstra r, hvis man taler om folkestammen.
Se de bedste opskrifter med Mad til 1
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad på 30 min eller
Børnekokke.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.