Mørbradgryde på en
helt ny måde, fuld af saft og kraft. Retten er et kæmpe hit. Vores
opskrift er nem og giver en dejlig smagfuld ret
4 personer. Koge-/stegetid:
ca 25 min.
# Ingredienser
1 svinemørbrad
3 spsk olie
3 forårsløg
2 stilke bladselleri
1 stilk citrongræs (eller 1 tsk revet citronskal)
1 fed hvidløg (finthakket)
1 spsk ingefær
(friskrevet)
1 tsk sukker
2 spsk fishsauce
2 spsk sojasauce
1 tsk sambal oelek
(eller friskhakket, rød chili)
2 dl bouillon
salt og peber
1 spsk majsstivelse
½ dl vand
Tilbehør: ris eller
ægnudler og dampede sukkerærter
* Tilberedning
1. Rens mørbraden
for sener, og skær den i 2 cm skiver.
Brun kødet i 2 spsk olie i en wok eller dyb stegepande ad to omgange.
Tag kødet op, og tør
wokken.
2. Snit
forårsløgene.
Gem den grønne top til
pynt.
Snit bladsellerien i
fine skiver.
Hak den nederste del
af citrongræsset.
Svits løg,
bladselleri, citrongræs, hvidløg og ingefær i wokken i 1 spsk olie.
3. Kom kødet tilbage
i gryden.
Kom de øvrige
ingredienser i gryden undtagen majsstivelse, og lad retten simre ca 10 min
under låg.
Smag til med salt og peber.
4. Udrør
majsstivelsen i ½ dl koldt vand, og rør det i.
Kog kort retten
igennem.
Server gryderetten med det foreslåede tilbehør.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.