Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 45 min. Ovntid, kastanjer: 10 min. Kogetid, kastanjer: 10-15 min. Stegetid, vildænder: 1-1½ time. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Vildand, kastanjefyldt
2 vildænder (gråænder à ca 1 kg)
6-8 enebær
salt og peber
Fyld:
1 kg kastanjer
5 dl fjerkræbouillon
150 g letsaltet flæsk
50 g smør
2 løg
3 dl kastanjebouillon fra kogningen
2 spsk hvedemel
saft af 2 appelsiner
salt og peber
Ufarvet bomuldsgarn eller kødnåle
*
Sådan laves Vildand, kastanjefyldt
1. Gå vildænderne efter for rester af indmad og fjerposer.
Tør ænderne godt med et fugtigt klæde, så også dunene
fjernes.
Gnid de istandgjorte vildænder ud- og indvendigt med knuste
enebær, salt og peber.
Sæt ovnen på 225 °C.
Fyld:
2. Rids et kryds i kastanjens spidse ende og sæt dem i ovnen
i 10 min.
Tag dem ud og pil dem for både skallen og den brune hinde.
3. Kog de pillede kastanjer 10 min. i fjerkræbouillonen.
Tag dem op. Gem bouillonen.
4. Fordel de kogte kastanjer i de to vildænder og sy dem til
med ufarvet bomuldsgarn eller luk med kødnåle.
Skær flæsket i tynde skiver og omvind vildænderne med dem.
Sørg for, at især brystet er dækket.
5. Smelt smørret i en tykbundet gryde og brun vildænderne på
alle sider.
Pil og hak løgene.
6. Kom de hakkede løg i gryden til vildænderne og lad dem
svitse med et øjeblik.
Hæld ca 1 dl af kastanjebouillonen ved sammen med
appelsinsaften.
Læg låg på gryden og lad ænderne stege møre ved svag varme
1-1½ time, afhængigt af ændernes alder.
Vend ænderne, når halvdelen af stegetiden er gået.
Når lårene løsner let, er fuglene færdige.
7. Tag vildænderne op og fjern flæskeskiverne.
Hold fuglene varme under alufolie og/eller i en lun ovn.
Sauce:
8. Kom resten af kastanjebouillonen i gryden og kog den i
nogle min.
Si saucen og kom den tilbage i gryden.
Rør melet glat med lidt koldt vand og pisk denne jævning i
den kogende stegesky.
Lad saucen koge godt igennem ved svag varme ca 5 min.
Smag til med salt og peber.
Anretning:
9. Skær vildænderne ud i kvarte eller halve og anret dem
sammen med fyldet på et varmt fad.
Hæld lidt sauce over og server resten til.
Tips: Server retten med små, pillede
(asparges)kartofler eller Kartofler, råstegte.
Vildand med druer:
Halver 350 g druer og tag kernerne ud.
Fordel druerne i de to istandgjorte ænder.
Tilbered ænderne som ovenfor, men udelad enebær og løg og
erstat appelsinsaften med tør hvidvin.
Se de bedste opskrifter med
Vildand
Se alle de bedste opskrifter med Vildt
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------