Let at lave. Lav pris. 4 personer. Dessert. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 8-10 min.
# Ingredienser
til Æblegrød
1 kg æbler
½ dl vand
150-200 g sukker (1¾-2⅓
dl)
½ stang vanilje
¼ citron
*
Sådan laves Æblegrød
1. Skræl æblerne, skær dem i både og fjern kernehuset.
Læg dem evt i koldt vand tilsat lidt citronsaft, så holder
de sig lyse.
2. Flæk vaniljestangen.
Kom æblerne i en tykbundet gryde sammen med vand og vaniljestang.
Undgå aluminium af hensyn til frugtsyren.
3. Læg låg på gryden og bring æblerne i kog.
Dæmp varmen og lad æblerne mørne under låg ved svag varme
8-10 min.
4. Rør æblerne igennem, så de moser let.
Tag vaniljebælgen op og smag æblegrøden til med sukker.
Vend forsigtigt, så sukkeret smelter helt.
5. Hæld grøden i en serveringsskål og lad den svale lidt,
men nyd den gerne lun.
Tips: Server mælk og/eller fløde til.
Et stykke hel kanel og/eller 3-4 hele nelliker kan koges med
æblerne i stedet for vanilje.
Aromatiske madæbler, som let koger ud, fx Belle de Boskoop,
er særlig velegnede til æblegrød.
Æblegrød med karamel:
Smelt 5-6 spsk sukker lysebrunt i en tykbundet gryde.
Kom æblerne i sammen med vandet og lad æblerne mørne under
låg.
Smag evt. til med mere sukker.
Se alle de bedste opskrifter med Æbler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------