Fromage er en
herlig, lidt gammeldags dessert, som kan smages til på mange måder. Her er det
frisk appelsin, som giver karakter og sætter præg på herligheden.
Tid: 30-35 min + 2
timer for fromagen at stivne. 4-6 pers.
# Ingredienser
3 æg
½ dl sukker
4 blade husblas
reven skal og saft
af 1 appelsin
1 dl piskefløde
50 g blokchokolade,
evt. med appelsinsmag
* Fremgangsmåde
1. Del æggene i
blommer og hvider.
Pisk blommerne
skummende med sukkeret.
2. Læg husblassen i
blød i koldt vand 10 min.
3. Riv skallen af
appelsinen og pres saften ud.
4. Rør appelsinskal
og -saft i æggesnapsen.
Kram husblassen op
af vandet og smelt den ved svag varme eller i mikroovn.
Rør husblassen i
æggesnapsen.
5. Pisk fløde og
hvider til skum i hver sin skål.
Pisk ikke fløden for
hårdt.
6. Vend flødeskummet
i æggemassen.
Til sidst vender du
forsigtigt hviderne i.
7. Hæld fromagen i
små skåle og stil dem koldt i 2 timer.
8. Hak chokoladen
fint.
Drys chokolade og
evt. strimlet appelsin skal over lige før serveringen.
Tips: Du kan erstatte den mørke chokolade med lys
blok-chokolade.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------