Kraftigt smagende
bær fx solbær, ribs, hindbær eller brombær er bedst til denne dessert, der
gerne må være lidt syrlig.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
15 min. Marineringstid: 1 time
# Ingredienser
500 g blandede bær, fx
solbær, ribs, hindbær eller brombær
½ portion vaniljeis
(se opskriften herunder)
2 dl piskefløde
25 g mandelflager
Lage:
1 dl vand
85 g (1 dl) melis
2 dl hvidvin
* Fremgangsmåde
1. Skyl og nip
bærrene. Lad dem dryppe godt af.
Kog en lage af vand
og sukker.
Når den er tyk,
afkøles den og hvidvinen røres i.
Hæld lagen over bærrene og stil dem koldt i en time.
2. Pisk fløden
halvstiv. Rist mandelflagerne gyldne på en tør pande.
3. Fordel bær og
lage i høje portionsglas.
Læg en kugle
vaniljeis på og pynt med flødeskum og mandelflager.
Nem is -
parfait-type
Til 4-6 personer. Tilberedningstid:
15 min. Frysetid: 3 timer.
# Ingredienser
4 æg
ca. 85 g (1 dl)
melis
5 dl piskefløde
1 tsk vaniljeessens eller 1 tsk fintreven citronskal
* Fremgangsmåde
1. Skil æggene i
blommer og hvider.
Pisk blommerne
sammen i en skål.
2. Pisk hviderne
stive og tilsæt sukkeret en teskefuld ad gangen.
Marengsmassen skal være tyk og blank.
3. Vend blommerne i,
til der ikke længere er gule striber.
4. Pisk fløden tyk,
men ikke helt stiv og fold den i æggemassen.
5. Tilsæt
smagsingrediens (eller udelad den).
6. Hæld
ægge-flødeblandingen i en frysefast form (fx en plastskål).
Dæk med alufolie og
sæt den i fryseren mindst 3 timer.
Man behøver ikke at
røre i denne is under frysningen.
7. Tag isen ud af
fryseren og stil den i køleskabet ca. 15 min. før den skal spises.