Baba au rhum serveres ofte sammen med frugtsalat af henkogt
eller syltet frugt og/eller flødeskum.
Dessert. Arbejdstid:
1 time. Hævetid i alt: 1 time. Bagetid: 35-40 min. Skal trække: mindst 3
timer (gerne fra dagen før) Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 8-10
personer
# Ingredienser til Baba
au rhum:
gær
¾ dl mælk
1 spsk sukker
4 æg
1 tsk vaniljesukker
hvedemel ()
smør
Romlage:
vand
sukker (ca. )
brun rom
2 randforme
a
* Sådan laves Baba
au rhum:
1. Lun mælken let (35 °C) og rør gæren ud heri.
Tilsæt sukker, de sammenpiskede æg, vaniljesukker og rør
hvedemelet i lidt efter lidt.
Slå dejen blank og smidig, den skal være lind.
2. Fordel smørret (i skiver) over dejen, dæk fadet med et
klæde og lad dejen hæve således med smørret øverst i 45 minutter.
3. Sæt ovnen på 225 °C.
Slå og ælt atter dejen igennem og fordel den i to smurte
randforme.
Lad den efterhæve tildækket 15 minutter.
4. Sæt formene midt i ovnen og bag i 10 minutter.
Flyt pladen til nederste rille og bag babaerne færdig ved 175
°C i yderligere 25-30 minutter.
Tag babaerne ud af formene og lad dem svale af på en rist og
vask imens formene.
Læg babaerne tilbage i dem.
Romlage:
5. Bland sukker og vand i en kasserolle og kog det ved svag
varme, til det begynder at tykne.
Det skal danne tråde, og det vil sige, at en tændstik dyppet
i skal give lange dråber, når den trækkes op.
6. Lad lagen svale af og hæld rommen i.
7. Prik kagerne og fordel lagen over dem i formen med en
ske.
De skal stå og svuppe lidt.
Vend dem med mellemrum ud på en tallerken og dryp dem også
på undersiden.
De skal drive af romlage. Trækketid mindst 3 timer, gerne
til næste dag.
Servering:
8. Vend babaerne ud på fade, og dryp evt. med lidt ren, brun
rom straks inden servering.
Tips: Hele dejportionen kan bages i en 2-liters
randform (dejen fylder ikke så meget, men den hæver en del). Så skal den bage 5
minutter længere i begge faser, altså 40-45 minutter i alt.
Dejen kan tilsættes et par spsk (melvendte) rosiner og/eller
korender.
Baba au rhum kan med fordel laves dagen før den skal
serveres, men romlagen skal helst tilsættes samme dag babaen serveres.
Kan fryses uden romlagen. Holdbarhed: 4-6 måneder.
Se de bedste opskrifter med
dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------