Dette er en total luksusudgave af en Københavnerstang. Og
oveni købet med et syndigt drys karamelknas. Opskriften er let og meget
lækker...
Til 6 personer
# Ingredienser
2 ananas
1 økologisk citron (saft og skal)
2 dl mørk rom
2 dl vand
2 dl rørsukker
1 vaniljestang
Karamelknas:
50 g mørk chokolade 70%
50 g saltede peanuts
50 g gammeldags flødekarameller
Tilbehør: Vaniljeis med chokolade
*
Fremgangsmåde
Skær skrællen af ananassen og skær den i 8 stykker på langs.
Skær stokken fra og kassér den.
Læg ananassen i et ovnfast fad.
Riv citronskal og pres citronen over ananassen.
Kom rom, vand, sukker vaniljekorn og vaniljestang ved og dæk
fadet tæt med et låg eller alufolie.
Sæt det i en forvarmet ovn ved 175 °C og lad det bage i
35-40 minutter.
Tag ananassen ud og lad både ananas og lage blive helt kold
i køleskabet.
Hak imens chokolade, peanuts og karamel groft og bland det
sammen.
Servér ananassen med lidt af lagen, is og karamelknas.
Tips: Alkoholen fordamper under tilberedningen, men
ananassen smager alligevel af rom. Er du ikke til det, kan du erstatte rommen
af vand eller hyldeblomstsaft.
Og i stedet tage et godt glas rom ved siden af.
Se flere dejlige opskrifter med is HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter