Logo

Bagt ananas med karamelknas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bagt ananas med karamelknas

 

Dette er en total luksusudgave af en Københavnerstang. Og oveni købet med et syndigt drys karamelknas. Opskriften er let og meget lækker...

Til 6 personer

 
# Ingredienser
2 ananas
1 økologisk citron (saft og skal)
2 dl mørk rom
2 dl vand
2 dl rørsukker
1 vaniljestang

 
Karamelknas:
50 g mørk chokolade 70%
50 g saltede peanuts
50 g gammeldags flødekarameller

 
Tilbehør: Vaniljeis med chokolade
*

 
Fremgangsmåde
Skær skrællen af ananassen og skær den i 8 stykker på langs.
Skær stokken fra og kassér den.
Læg ananassen i et ovnfast fad.
Riv citronskal og pres citronen over ananassen.
Kom rom, vand, sukker vaniljekorn og vaniljestang ved og dæk fadet tæt med et låg eller alufolie.
Sæt det i en forvarmet ovn ved 175 °C og lad det bage i 35-40 minutter.
Tag ananassen ud og lad både ananas og lage blive helt kold i køleskabet.
Hak imens chokolade, peanuts og karamel groft og bland det sammen.
Servér ananassen med lidt af lagen, is og karamelknas.

 
Tips: Alkoholen fordamper under tilberedningen, men ananassen smager alligevel af rom. Er du ikke til det, kan du erstatte rommen af vand eller hyldeblomstsaft.
Og i stedet tage et godt glas rom ved siden af.

 
Se flere dejlige opskrifter med is HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.318 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her