En sød og lidt bitter blanding af cremet ris og frugt. Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 15 min. Tilberedningstid: 35 min.
Kuverter: 4
# Ingredienser
0,8 dl rundkornede ris
5,6 dl koldt vand
3 let piskede æg
revet skal fra 1 lime
0,8 dl ahornsirup
375 ml kondenseret mælk
2,5 dl ekstra koldt vand
0,8 dl kokosmel
1,2 dl rosiner
450 g syltet og tørret frugt (se bemærk)
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 160 °C.
Smør en 1,5 l ildfast form med smeltet smør.
Hæld risene i en mellemstor gryde og dæk dem med vand.
Bring langsomt vandet i kog og kog dem uden låg i 10 min.
Afdryp risene og stil dem til side.
2. Tilsæt æg, limeskal, ahornsirup, kondenseret mælk og
ekstra vand i en røreskål og pisk det godt sammen til en cremet dej. Rør
kokosmel og rosiner i.
3. Hæld dejen i formen og stil den i vandbad i en
bradepande, hvor vandet når 2/3 op ad formens sider.
Bag den i 15 min.
4. Stik en gaffel varsomt ned midt i cremen og pisk den
forsigtigt, så ris og rosiner fordeles jævnt.
Bag den i endnu 15 min. Server den med syltede frugter.
Bemærk
Der er frit slag i valget af syltede og tørrede frugter.
Prøv med syltede ananas og abrikoser.
Og dertil tørrede dadler og figner. Der skal kun bruges
nogle få tynde skiver.
Prøv sammen med:
Forret: Rispapirruller med kødstrimler
Hovedret: Pekingand
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.