Det er ikke svært at lave denne is, og denne skønne blanding
med citron og honning er klar på en eftermiddag, - selv uden ismaskine. De
bagte ferskner fungerer både sommer og vinter.
Til 4 personer
# Ingredienser
150 g piskefløde
150 g græsk yoghurt 10%
60 g akaciehonning
½ økologisk citron, revet skal af
40 g pistacienødder, hakkede
4 ferskner
*
Sådan gør du
Sæt en skål på en køkkenvægt, og kom den rigtige mængde
fløde heri.
Pisk til skum, og sæt tilbage på køkkenvægten.
Tilføj yoghurt og honning, og rør cremen sammen.
Tilføj citron og pistacienødder.
Rør cremen i din ismaskine, eller sæt den i fryseren, og
pisk igennem en gang i timen, indtil isen er gennemfrossen efter cirka 4
timer.
Sæt ovnen på 175 °C, og sæt hele ferskner på en bradepande
med bagepapir.
Bag møre og let gyldne.
Mærk, om de er let bløde efter 30 minutter.
Hvis ikke, bag lidt længere.
Tag ud, og afkøl, før du deler og fjerner stenen.
Server is med lun fersken og måske lidt ekstra honning.
Tips: Ristede, hakkede mandler smager også herligt i isen.