Her får du ferskendessert i flere spændende udgaver. Fx
bagte med honning, verbena, abrikos og lavendel, ingefær og nødder, honning og
Pinot Noir eller druesaft
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 30 min. 4 personer.
# Ingredienser
100 g honning
1 dl Muscat-vin, fx fra Frontignan
1 stilk rosmarin
4 ferskner
50 g smør
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 210 °C.
Bring honning og vin i kog i en kasserolle.
(evt flambér for at fjerne alkoholen).
Sluk for varmen, og tilsæt skyllede rosmarinstilke.
Lad det trække 15 min.
Skyl og tør fersknerne, skær dem i halve, og fjern stenene.
Læg dem i et fad eller en bradepande med skindsiden opad.
Fordel små stykker smør over, og dryp med honning-rosmarinlagen.
Bag fersknerne 30 min i ovnen.
Dryp kogelagen fra fadet over fersknerne fra tid til anden.
Ferskner med citronverbena
Udskift rosmarin med 4 friske stilke citronverbena
Fersken og abrikos med lavendel
Udskift rosmarin med lidt tørrede spiselige lavendelblomster.
Brug lavendelhonning sammen med Muscat-vinen.
Brug både ferskner og abrikoser.
Ferskner med ingefær og nødder
Kom revet ingefær i kogelagen.
Tilsæt mandler, pistacienødder og pinjekerner inden bagning.
Ferskner med honning og Pinot Noir
Brug orangeblomsthonning, og udskift Muscat med rød Pinot
Noir.
Ferskner med druesaft
Udskift vinen med 3 dl rød, ren druesaft, og
tilsæt 100 g blå druer.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Fersken
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------