En favorit-dessert i
amerikanske køkkener, der ovenikøbet nogle steder serveres som hovedret med
frugtsalat til. Her er en virkelig lækker pie, det er altid godt!
Tid: 40 min, heraf
25 min i ovnen + 30 min i køleskabet. 10-12 stk.
# Ingredienser
2½ dl hvedemel
2 spsk sukker
100 g smør eller
margarine
1 æggeblomme
(1 spsk vand)
FYLD:
3 dl kagecreme
1 dl piskefløde
1 dl kokosmel
4-5 bananer
Pynt:
1-2 dl kokosmel
* Fremgangsmåde
1. Hak og ælt
ingredienserne til piedejen sammen i hånden eller med maskine.
Lad dejen hvile i
køleskabet i 30 min.
2. Rul eller tryk
dejen ud i en tærteform ca 23 cm i diameter.
Tryk en strimmel alufolie fast om kanten.
3. Bag tærtebunden
ved 200 °C i 15 min.
Flyt risten en rille
op. Fjern folien og bag yderligere 10 min.
4. Lav cremen efter
pakkens anvisninger. Lad den køle af.
5. Pisk fløden til
skum. Vend flødeskum og kokos i cremen.
6. Skræl bananerne
og skær dem i skiver.
Fordel dem i den
kolde tærtebund. Dæk bananerne med creme.
7. Rist kokos til
pynten på en tør pande. Drys kokos over pien.
8. Server som
dessert eller til kaffen.
Tips: Den ristede kokos til pynten kan blandes med
groftreven blokchokolade,
fx med mint- eller
appelsinsmag.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------