Dessert. Arbejdstid: 10 minutter. Svær at lave. Høj pris. (4
personer)
# Ingredienser til Bananer, flamberede:
4 store, modne bananer
40 g smør
5 spsk sukker (60 g)
saft af 1 appelsin
¾-1 dl Grand Marnier eller Cointreau
Til flambering:
½-¾ dl cognac eller rom
* Sådan laves Bananer, flamberede:
1. Smelt sukkeret på en pande, og tilsæt smørret, i samme
øjeblik sukkeret bliver gyldent.
Rør det sammen og rør straks appelsinsaft og likør i.
Lad saucen koge et par minutter.
2. Skræl bananerne, del dem en gang på den lange led og læg
dem forsigtigt i saucen.
Lad dem blive gennemvarme.
3. Hæld cognac eller rom over og sæt en tændstik til.
Lad flammerne dø og server straks.
Tips: vanilje- eller chokoladeis kan serveres til. Og
sprøde småkager.
Det ser flot ud at flambere ved bordet, men man bør have
prøvet det et sikrere sted først. Havet låg til panden parat. For høje flammer
kvæles på et sekund, når låget lægges på.
Spiritus til flambering skal holde mindst 40%, ellers fænger
den ikke. For kold spiritus har også svært ved at fænge. Det kan være
nødvendigt at vente lidt (tæl til 10), før tændstikken sættes til. Spiritussen
kan også lunes let, før den hældes over.
Modne bananer er varmt gule og har fregner.
Se flere
opskrifter med Bananer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------